În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Suntem încântați să descoperim informații noi despre vecinii noștri și să creăm legături cu alte școli din spațiul european. Cu această ocazie, felicităm inițiativa învățătorilor și profesorilor noștri de a se implica într-un proiect de schimb de experiență cu școli din alte țări (înv. Pârvu-Posta Cătălina, înv. Tudor Tatiana, înv. Băcanu Simona, înv. Gâță Elena Cleopatra, înv. Mirescu Oana, înv. Iconaru Manuela, înv. Alexandru Antoneta, înv. Marin Maria, înv. Marin Alexandra, înv. Stanciu Mihaela, prof. limba engleză Popescu Daniela, prof. engleză Ionuț Iliescu, prof. engleză Barbu Mariana).
Activitățile culturale se desfășoară în lunile aprilie, mai, iunie, participă elevi români, spanioli, italieni, greci și bulgari. Schimbul de informații se desfășoară în baza unui set de întrebări în engleză despre țările implicate, urmând ca elevii să pregătească răspunsurile din timp. Este o oportunitate bună pentru a exersa limba engleză și de a comunica cu elevi din alte țări.
Ne-au impresionat elevii străini fiindcă ne-au salutat în limba noastră și ne-au demonstrat dansuri și cântece tradiționale. De asemenea, și noi ne-am pregătit, i-am întâmpinat cu mesaje în spaniolă, greacă, bulgară, cu adevărat o provocare, datorită alfabetului diferit din cele două țări, Grecia și Bulgaria. Am atins în discuții subiecte actuale, legate de pandemie, fiindcă și școlile lor sunt sub restricții, dar suntem o Europă solidară și ne încurajăm reciproc să gândim pozitiv.
Activitățile s-au desfășurat online, pe platforme de conferințe video online. Mulțumim d-lui informatician Ilinca Adrian pentru sprijinul tehnic acordat.
ECHIPA DE COORDONARE A ACTIVITĂȚII
Coordonator și organizator: prof. Voicu Ioana Iuliana
prof. înv. primar Pîrvu-Posta Cătălina
Organizatori: înv. Alexandru Antoneta
prof. înv. primar Băcanu Simona
prof. înv. primar Iconaru Manuela
prof. înv. primar Mirescu Oana
prof. documentarist Popescu Alina
prof. înv. primar Tudor Tatiana
Proiectul „Caleidoscop cultural” urmărește să crească receptivitatea elevilor față de diversitatea lingvistică și culturală, cât și să-i motiveze pe aceștia să-și dezvolte competențele digitale și de comunicare într-o limbă străină.
Pentru mai multe informații, jocuri și informații, consultați acest site: Europa, Spațiul Învățării
Și un material interesant despre Europa, găsiți aici.